top of page
2019 Zomer-0268.jpg
FAQ reservatie
FAQ onderweg

FAQ reservatie

Hoe kan je reserveren?

Zoek in de kalender op de reservatiepagina of de gewenste huurperiode nog vrij is en vul het reservatieformulier in. Je ontvangt binnen de 48 uur een bevestigingsmail, waarin het exacte bedrag vermeld wordt. Met bijhorende vraag tot betaling van de waarborg en deze bedraagt €1250. Van zodra de waarborg op de rekening staat is je boeking definitief. Het resterende saldo, waarvoor je een factuur ontvangt, dient betaald te zijn uiterlijk een maand voor de aanvang van de huurperiode. Na de huurperiode wordt de waarborg pas ten vroegste 2 weken later teruggestort.

RES01

Is er een vaste huurperiode?

Je kan het hele jaar door Olga4x4 of Olga+ huren. Zowel voor een weekend, midweek, week of langere huurperiode. Tijdens de maanden juli en augustus geven wij de voorkeur aan huurperiodes van minstens 2 weken. Voor huurperiodes van 3 dagen (weekend) vragen wij een éénmalige servicebijdrage van €50.

RES02

Hoe verloopt afhalen en retourneren?

In principe vangt de huurperiode aan bij vertrek op vrijdagnamiddag 16 uur en eindigt vrijdagochtend 10 uur of anders overeengekomen in functie van de beschikbaarheid. Bij weekendverhuur start de huurperiode op vrijdag om 16u en eindigt die op maandag om 10u. Na afloop van de huurperiode wordt Olga4x4 steeds proper en volgetankt teruggebracht.

RES03

Waar kan je Olga4x4 komen ophalen?

Je vakantie vertrekt in het centrum van Leefdaal. Een dorp tussen Leuven en Tervuren in Vlaams-Brabant, drie kilometer van de afrit in Bertem op de E40. Hier kan je je eigen wagen veilig parkeren op het dorpsplein.

RES04

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Helaas komt het soms voor dat je door omstandigheden niet in staat bent om op reis te gaan. Bij annulering is de huurder toch volgende kosten verschuldigd.

 

  • Valt de datum van annulering binnen de 24u voor vertrek, dan betaal je 100% van de huursom.

  • Valt de datum van annulering binnen 1 week voor vertrek, dan betaal je 90% van de huursom.

  • Valt de datum van annulering binnen de 2 weken voor vertrek, dan betaal je 75% van de huursom.

  • Valt de datum van annulering binnen de 10 weken voor vertrek, dan betaal je 50% van de huursom.

  • Valt de datum van annulering meer dan 10 weken voor vertrek, dan betaal je 25% van de huursom.

RES05

Welke info is nodig van de huurder?

De huurder moet minimaal 23 jaar oud zijn en al minstens 3 jaar over een geldig rijbewijs-B (personenauto's) te beschikken. Bij vertrek moet naast het rijbewijs ook het paspoort of een identiteitskaart worden getoond. Bij het maken van een reservering gaat de huurder ermee akkoord dat eventueel zijn of haar persoonsgegevens worden geverifieerd. Een buitenlandse huurder moet ook het internationale rijbewijs en paspoort tonen.

RES06

Is Olga4x4 goed verzekerd?

Olga4x4 is full omnium verzekerd met vrijstelling van €1250. Schade, blutsen en diepe krassen waar jij verantwoordelijk voor bent worden terugbetaald tot een maximum van €1250, nadien neemt de verzekering het over. Lichte krassen van takken en bramen zijn deel van het plezier en moeten niet vergoed worden. De wagen heeft ook een bijstandsverzekering die je 24/24 kan gebruiken, weliswaar als je bereikbaar op het asfalt staat. We stellen het wel op prijs dat je ons zo snel mogelijk op de hoogte brengt van schade. Zo kunnen we er voor zorgen dat de volgende huurder Olga4x4 op tijd kan meenemen in perfecte staat.

RES07

Welke landen vallen onder de dekking van de verzekering?

De verzekering is geldig in alle Europese landen, die standaard als verzekerd voorzien zijn op de groene verzekeringskaart. Namelijk: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

RES08

FAQ onderweg

Wat zijn de afmetingen van Olga4x4?

Hoogte 230 cm, breedte 180 cm, lengte 530 cm

OND01

Hoe zwaar is Olga4x4?

2000 kg

OND02

Is er een materiaallijst van alles wat in Olga4x4 te vinden is?

Jazeker, deze kan je downloaden op deze site. Deze lijst is heel gedetailleerd en via foto's zie je ook waar alles ligt.

OND03

Hoe lang kan je met Olga4x4 op één plek blijven staan zonder de batterij te herladen?

De tweede batterij voorziet vooral de koelkast van stroom. Wanneer je zuinig bent met licht en het herladen van je gsm, kan je meer dan twee nachten blijven staan. Olga4x4 heeft ook een 80W zonnepaneel waardoor je zeker 5 dagen off-grid kan genieten van je plek.

OND04

Kan ik mijn computer opladen in de wagen?

In de koffer is een omvormer geplaatst van 12V naar 220V. Deze is verbonden met de tweede batterij van de wagen en sterk genoeg om je laptop veilig te laden. Best doe je dit wanneer je rijdt.

OND05

Welke energiebron gebruikt Olga4x4 om te koken?

Olga4x4 werkt met een gasvuur. Dit kookvuur heeft vier pitten en is aangesloten op een Campingaz fles 907 of 904. Wanneer je voor een week of langer boekt krijg je een volle 907 fles mee (éénmalige kost) waar je zeker twee weken mee kan koken. Wanneer je voor een weekend vertrekt, krijg je een volle 904 fles mee (éénmalige kost). Wanneer je gas toch op is, kan je via deze site een winkel vinden waar je terecht kan om je lege fles in te ruilen voor een volle. website campingaz

OND06

Wat kan ik doen als mijn gas op is tijdens het koken?

Olga4x4 voorziet ook een trekkersvuurtje van Coleman met een vol gasflesje. Zo kan je toch nog lekker verder koken en je probleem pas de volgende dag oplossen. Dit gasvuurtje kan je ook gebruiken om mee te nemen als je er met de rugzak op uit trekt.

OND07

Is de keuken werkelijk goed uitgerust of neem ik toch wat materiaal mee van thuis?

Natuurlijk kan er iets ontbreken dat jij zeer belangrijk vindt. Maar de keuken is samengesteld zodat een sterrenchef alles mee heeft voor zijn meest fantastische creaties. Piet Huysentruyt was alvast onder de indruk  van de complete buitenkeuken van Olga4x4 tijdens de opnames voor het VTM programma 'De zomer van'.

OND08

Kan je BBQ-en wanneer je op reis bent?

Een buitentrip zonder BBQ is ondenkbaar! Ja, in de dakkoffer van Olga4x4 zit een Smokey Joe BBQ van Weber. Er is zelfs een pizzasteen voorzien om met al je restjes een super pizza te maken. Deze BBQ kan je ook gebruiken als vuurkorf zodat het steeds veilig blijft en je geen vuurschade achterlaat in de natuur.

OND09

Moet ik een eigen slaapzak meenemen?

Dat mag natuurlijk altijd. Maar Olga4x4 is voorzien van twee echte donsdekens met verse lakens. Er zijn ook twee reiskussens voorzien, maar veel mensen willen toch het liefst hun eigen kussen mee.

OND10

Voor hoeveel personen is Olga4x4 voorzien?

Het concept Olga4x4 is voorzien voor twee personen. Wanneer je met 4 wil reizen, maar dan niet offroad, kan je gaan voor Olga+. Dit is een concept waar je Olga4x4 huurt samen met een aanhangwagen met een tweede daktent.

OND11

Kan ik Olga4x4 gewoon komen ophalen en vertrekken?

Je moet voorzien dat we samen anderhalf uur nodig hebben om de wagen beter te leren kennen en alle papierwerk in orde te brengen. Maar nadien kan je vakantie echt beginnen.

OND13

Kan je fietsen meenemen op reis?

Dat is zeker mogelijk. Je kan als extraatje een fietsendrager huren voor twee fietsen. Je eigen fietsendrager gebruiken is niet mogelijk omdat je dan de kofferbak zou beschadigen als die open gaat. 

OND14

Is het moeilijk om te reizen met Olga4x4?

Het is een zeer complete wagen met erg veel materiaal, en alles heeft een vast een plaatsje zodat er geen ruimte verloren gaat. Dat wil wel wel zeggen dat je wat orde moet houden. En omdat het concept Olga4x4 voorzien is om zoveel mogelijk buiten te zijn, in tegenstelling tot campers, kan de regen en de wind soms eens tegenvallen. Ik denk dan: 'we zijn niet van suiker!', of 'we rijden gewoon naar de zon!'.

OND15

Hoe groot is de aanhangwagen van Olga+?

De bakafmetingen zijn: lengte 211 cm, breedte 126 cm, hoogte 118 cm. De aanhangwagen is geremd en heeft een laadvermogen van 482 kilogram.  Je mag met deze aanhangwagen rijden met een rijbewijs B. In de aanhangwagen zitten extra stoelen, zeteltjes, een grotere tafel en alle borden, glazen en bestek. Er is zelfs plaats om naast je persoonlijke bagage makkelijk een fiets en enkele kinderfietsen mee te nemen.

OND17

Als je nog nooit offroad hebt gereden kan je dan zomaar vertrekken zonder opleiding?

Als je nog nooit offroad hebt gereden, begin je best met het volgen van een ééndaagse opleiding. Hiervoor kan je terecht bij verschillende organisaties. Stuur een bewijs en de gegevens van je opleider door zodat we jou in alle vertrouwen kunnen laten vertrekken. Laat ons duidelijk zijn dat zonder zulke opleiding offroad rijden niet is toegelaten. Olga4x4 is vooral voorzien om genietend door de natuur te rijden met hier en daar een adrenalinestoot. Wie op zoek is naar het meer  uitdagende offroad werk, kunnen wij niet helpen.

OND18

Wat als ik een ongeluk veroorzaak tijdens mijn vakantie?

Olga4x4 is voorzien van een bijstandsverzekering 24/24 die je uit de nood komt helpen en voor de verdere afhandeling is er omniumverzekering bij AG Insurance, met een vrijstelling van €1250. Schade, blutsen en diepe krassen worden terugbetaald tot een maximum van €1250, nadien neemt de verzekering het over. Lichte krassen van takken en bramen zijn deel van het offroad plezier en moeten niet vergoed worden.

OND19

Hoe moet je de winch gebruiken wanneer je vast komt te zitten?

Dit vraagt toch enige vaardigheid. Op YouTube vind je alvast een aantal goede instructievideo's. Maar die bekijk je het liefst voor je vertrekt. Ik kan je alvast zeggen: zorg steeds voor je eigen veiligheid en laat de motor van Olga4x4 altijd draaien als je de winch gebruikt, want anders is de autobatterij onmiddellijk plat en dan is je probleem waarschijnlijk nog groter geworden. YouTube Video van Ronny Dahl

OND20
OND21
bottom of page