top of page
Olga4x4-09156.jpg
BlueBackgroundV01.jpg
KAART_EUROPA_V03.png

Inspiratie

 

Doe je ogen dicht en hoor de natuur: de vogels fluiten, een beekje stroomt, het houtvuur knettert en de wind waait door de bomen. Olga4x4 heeft je hier gebracht, off-grid. De slaapplek die je vond voor deze nacht overtreft de stoutste verwachtingen. Koken, eten, drinken, genieten... alles buiten en op jouw ritme. De nacht valt, je kruipt in de daktent. Het enige wat je nu nodig hebt is een lekker donsdeken en een zalige matras, maar ook daar heeft Olga4x4 voor gezorgd.

Doe je ogen open, want de natuur ontwaakt. Boven het water hangt een zachte nevel en je durft je te wassen in de koude beek. Je voelt je herboren en bij koffie en ontbijt worden nieuwe plannen gesmeed. Je rijdt offroad verder, neemt je rugzak en gaat op wandel, kiest voor het asfalt en geniet  van de omgeving. De mooiste dag van je vakantie ligt in het verschiet.

Kaart

Bloesemweekend in Buren, Nederland

In de Nederlandse gemeente Buren kan je overnachten op een natuurcamping middenin een boomgaard. In de maand april staan de fruitbomen in bloei. De nachten kunnen nog koud zijn, maar de bloesems zijn prachtig. Natuurcamping De Karekiet verhuurt vuurkorven met een stapel hout.

bezoek de website

Buren
2018 Spanje-Portugal-Olga-09171.jpg
2018 Spanje-Portugal-Olga-0123.jpg

Offroad van zuid naar noord in Portugal

Op wikilock.com kan je prachtige 4x4 parcours vinden, waaronder een route van 817 km langs de Portugese grens met Spanje. Van de eeuwenoude vestigingsstad Monsaraz tot de meest noordelijke stad van Portugal: Bragança. Een tocht van zeven dagen met een aantal avontuurlijke passages, maar vooral genieten van het Portugese landschap. Met bijna iedere dag een vestigingsfort dat het bezoeken waard is. Wildkamperen op de meest onwaarschijnlijke plaatsen en wakker worden met honderden schapen rond de wagen. Een aanrader voor zij die iets avontuurlijkers zoeken.

 

bezoek de website

Offroad Portugal
2018-10-14 08.37.27-1.jpg

Natuurcamping in Veere, Nederland

Als je echt het gevoel wil hebben van wildkamperen, maar toch ook de veiligheid en het gemak van een camping, kies dan voor de natuurcamping van Veere. Het Veerse Gat is zo mooi en op een boogscheut van het strand. Vergeet je fiets niet mee te nemen!

bezoek de website

Natuurkamping Veere
Olga4x4-0284.jpg

3 dagen offroad door de Champagnestreek

Wil je graag eens proeven van offroad rijden dicht bij huis, ga dan naar de Champagnestreek. Op wikilock.com staan drie aaneensluitende routes die vooral opgebouwd zijn uit landbouwwegen. Samen met mijn zoon reed ik deze route en we spraken af dat we minstens één keer per dag zouden zwemmen. De rivier de Marne was telkens weer verfrissend na al dat stof. Het waren drie prachtige dagen, en een verrijking voor de vader-zoon relatie. 

trail deel 1

trail deel 2

trail deel 3

Offroad Champagne
2019 Albanië-73.jpg

Ontdekkingsreis door Albanië

Albanië brengt je 50 jaar terug in de tijd en dat maakt het reizen uitdagend en interessant. De kust in het zuiden is prachtig en ruw, een mengeling van Europese luxe en Albanese authenticiteit. Maar eens je het binnenland in rijdt, kom je de echte Albanees tegen. Gastvrij, nieuwsgierig en hulpvaardig. Offroad rijden is er zeer aangenaam omdat de meeste wegen nog niet geasfalteerd zijn en je dus rijdt waar de gemiddelde oldtimer Mercedes ook kart. Maar ook als je op de asfaltwegen blijft, zal je draaien en keren dat het een lieve lust is. De obligate put in de weg hoort er bij, maar daar kan Olga4x4 tegen. Met als hoogtepunt de Albanese Alpen bij Valbona en Theth.

Albanie
Olga4x4-0272_edited.jpg

Wildkamperen in Houffalize

Via park4night.com vond ik een mooi plekje aan een beekje in de buurt van Houffalize. 250 meter van de asfaltweg en je waant je weg van de wereld. Enkel wat wandelaars en vliegvissers hebben ons opgemerkt. Je hoeft niet ver te rijden om het plezier van wildkamperen te ervaren. Weet wel dat wildkamperen in België verboden is en dat je beboet kan worden.

Houffalize

Kamperen aan de Semois

We sluiten graag het kampeerseizoen af in de maand oktober in camping Le trou du cheval aan de Semois. Op de staanplekken zonder elektriciteit aan de oever onder de platanen. 's Morgens is er steeds mist die door het eerste zonlicht in de vallei wordt opgezogen. Je mag er vuur maken en heel de dag luilekker niets doen.

bezoek de website

Semois
Olga4x4-09160.jpg

Winterkamperen in Zuid-Spanje en Portugal

Als je onze winter wil ontvluchten, rij dan naar het zuiden van Spanje.

Je bent drie dagen onderweg als je de autostrade regelmatig links laat liggen. Via prachtige slaapplekken die we vonden op park4night.com deden we een roadtrip van Malaga naar Lissabon. We bezochten de streek van Ronda, Sevilla, de Portugese Algarve en Lissabon. De zon, koffie, stadsbezoeken en het zicht op de Middellandse zee doen altijd deugd.

Winterkamperen
BlueBackgroundV01.jpg

Via deze apps en sites vind je informatie waardoor reizen met Olga4x4 interessant wordt:

wikiloc.com

Hier vind je routes voor wandelaars, fietsers, mountainbiken  en offroad 4x4.

park4night.com

Via de landkaart vind je  reviews van plekken waar je kan kamperen, parkeren en wildkamperen.

homecamper.com

Wanneer je op zoek bent naar een plek om te slapen bij mensen in hun tuin, veld of bos.

campercontact.com

Deze site richt zich vooral op mensen met een camper.

ioverlander.com

Deze site is interessant wanneer je buiten Europa op zoek bent naar de mooiste overnachtingsplekken.

Links
bottom of page